Onko yrityksesi kassavirta kunnossa?

Kassavirtalaskelma on kaikkien yritysten erittäin tärkeä toiminnan ja päätöstenteon väline. Riittääkö rahat palkkojen maksamiseen tai onko sinulla varaa palkata uusia työntekijöitä? Kassavirta vaikuttaa moneen muuhunkin asiaan, kuin vain maksukykyyn. Tiedätkö oman yrityksesi kassan tilanteen?

Kassavirtalaskelma

Kassavirtalaskelma näyttää tulevien viikkojen kassan tilanteen kirjanpidon tietojen perusteella, eli kuinka paljon rahaa on tulossa myyntilaskuista ja kuinka paljon on ostolaskuja maksettavana. Näin yrityksen johto näkee tarkasti, miten paljon rahaa on milloinkin käytettävissä. Tärkein seurattava kassavirta on operatiivinen, mikä tarkoittaa yrityksen toimintaan liittyvää rahaliikennettä. Tämä näyttää liiketoiminnan suunnan ja kassavirta tulisi olla aina positiivinen.

Kassavirtaennuste

assavirtaennuste katsoo yrityksen rahaliikennettä pidemmälle ajalle. Tällä voidaan arvioida yrityksen kirjanpidon kuluja tuleville kuukausille, vaikka niistä ei ole vielä tullut laskua. Ennusteelle voidaan ottaa mukaan myös arvio tarjouskannasta.

Miten varautua siihen, ettei kassa pääse tyhjentymään? Helpoin tapa on seurata Netvisorin kassavirtaennustetta, josta näkee helposti tulevien viikkojen kassan tilanteen.

OP Laskulaina auttaa pitkissä saatavissa

Mitä tehdä, jos myyntilaskuja on paljon, mutta niistä tulee rahaa vasta useamman viikon päästä? OP-Laskulaina on uudenlainen joustava laskunluototuspalvelu, joka on integroitu suoraan Netvisorin kirjanpito- ja laskutuspalvelujärjestelmään. Yritys saa rahoitusta lähetettyjä avoimia myyntilaskuja vastaan. Tätä joustavaa rahoitusta voi nostaa tarpeen mukaan yhdessä tai useammassa erässä, juuri sen määrän ja silloin kun käyttöpääomaa tarvitaan.

Mietityttääkö kassavirta? Ota yhteyttä Festum kirjanpitäjääsi tai laita sähköpostilla yhteydenottopyyntö harri.hakala@festum.fi

Lue lisää OP Laskulainan hyödyistä ja kuluista lisää Kirsin blogista >>