Henkilötarinassa: Taru Laxström

Festum Accountingilla vuodesta 2012 asti työskennellyt Taru Laxström opastaa uusia ja vanhoja asiakkaita Netvisorin kiemuroissa. Kolmen lapsen äitinä, Netvisor-asiantuntijana ja tulevana opiskelijana naisella riittää tekemistä.

Taru on ollut Festumilla jo 2007 lähtien, jolloin hän oli Festumin IT-palveluiden palveluksessa reskontran ja asiakaspalvelun parissa. Hän siirtyi konsernin sisällä Accountingin puolelle vuonna 2012 ja suoritti oppisopimuksella taloushallinnon tutkinnon. Todistus kädessään tehonainen alkoi tekemään kirjanpitoa ja palkanlaskentaa.

Festum Accountingin puolella vastaanotto oli todella lämmin. Nämä ihmiset olivat heti mukana, opettivat ja opastivat, asioita sai kysyä useampaankin otteeseen, Taru kehuu.

Myös ATK-teknisen koulutuksen omaava Taru teki aikoinaan teknisen myyjänkin töitä. Myyjän työ tuntui kivalta, nainen kun tykkää höpöttää ja olla ihmisten kanssa tekemisissä. Siirryttyään tilitoimiston puolelle hän ajatteli, kuinka kiva on saada työrauha eikä tarvitse hymyillä koko ajan.

Pari vuotta aloittamisesta kuitenkin huhuilin jo, etteikö kukaan tule käymään huoneessani! Silloin huomasin, että kyllä sitä vuorovaikutusta kaipaa, Taru nauraa.

Taru sydän Netvisor

Taru tekee edelleen palkanlaskentaa ja kirjanpitoa, mutta Netvisor ottaa nykyään enemmän aikaa. Hän on Festum Accountingilla Netvisorin pääkäyttäjä.

Netvisor tuntui heti alkuun mielenkiintoiselta ja helpolta. Tykkään aina kokeilla ja oppia kaikkea uutta. Muistan, kuinka ensimmäiset kuukaudet surffailin viikonloput netistä koulutusvideoita ja ohjesivuja.

Taru kertoo, että yrittäjät yleensä innostuvat ensimmäisenä siitä, että kaikki on nyt vain yhden kirjautumisen takana. Jos kaikki myynti- ja ostolaskut kiertävät Netvisorissa, sieltä näkee myös reaaliaikaisen tilanteen ja kassavirtaennusteen.

Tarun päivä Festum Accountingilla

Tarun päivään kuuluu perusyhteydenpidon lisäksi kirjanpidon ja palkanlaskennan tehtäviä, Netvisoriin liittyvien asioiden ratkomista, uusien asiakkaiden käyttöönottoa ja heidän opastamista Netvisorin maailmaan. Olemassa oleville asiakkaille mietitään sopivia lisäosia tai muuta. Usein asiakkaan kanssa mietitään, onko jotain manuaalivaiheita mitä voisi automatisoida.

Meidän asiakkaillamme on paljon erillisiä myyntilaskutusohjelmistoja. Myyntilaskujen kirjaaminen Netvisoriin voidaan toteuttaa esimerkiksi rajapinnan avulla, jolloin manuaalinen työ vähentyy ja kaikkien, myös kirjanpitäjän, aikaa säästyy, Taru kertoo.

Taru käy myös asiakkailla kouluttamassa Netvisorin käyttöä. Yleisimpänä haasteena tulee opittujen ja vakiintuneiden toimintatapojen muutos. Taru kuunteleekin mielellään käyttäjien ajatuksia toimintatapojen muutoksesta, ja perustelee uuden toimintatavan hyötyjä esimerkiksi ajankäytöllisesti ja kustannustehokkuudella.

Seuraavaksi Taru lähtee opiskelemaan koodausta SAMK:iin täsmäkurssille, jolla haetaan lisäosaamista Festum Accountingille entistä laajemman palvelun turvaamiseksi.

Tykkään mennä kunnon draivilla eteenpäin ja kehittää itseäni. Tykkään työstäni, ja haluan palvella asiakkaitamme vieläkin syvällisemmin.

Netvisor sopii kaikille

Netvisor on monipuolinen taloushallinnon ohjelmisto, jossa on kaikki tarvittavat taloushallinnon palvelut niin isoille kuin pienille yrityksille. Mobiilisovellukset helpottavat yrittäjän arkea, esimerkiksi kassakuitit saa kuvattua suoraan kirjanpito-ohjelmaan tai työntekijät voivat kirjata tunnit suoraan palkkaohjelmaan.  Jos asiakkaalla tulee erityistarpeita, Taru osaa löytää oikeat lisäosat, jotka keskustelevat ohjelmiston kanssa.

Erikoistapauksia löytyy esimerkiksi erilaisista tuntikirjausohjelmista, joista halutaan tunnit palkkoihin ja laskutustieto erikseen myyntilaskuille. Myös yritysten käyttöomaisuuskirjanpitoon löytyy hyvä lisäohjelma.

Taru Laxström

taru.laxstrom@festum.fi

Minulta voi aina kysyä apua Netvisorin kanssa. Avunpyynnön voi laittaa sähköpostilla ja vastaan siihen heti, kun mahdollista.