Henkilötarinassa: Timo Leppänen, laskenta-asiantuntija

Monelle tuttu Timo Leppänen työskentelee Tampereen toimipisteessämme laskenta-asiantuntijana. Diplomi-insinööri, kaksonen, aidosti läsnä,.. Miten Timo päätyi Festum Accountingille?

Lähdin opiskelemaan vuonna 2015 uutta ammattia, sillä minulla oli palava halu lähteä kokeilemaan jotain uutta opinahjoa.  Päätin hakea harjoitteluun Festumille, sillä taloushallinnon ala on mielenkiintoinen ja tällä tiellä sitä ollaan edelleen. Työssäni tykkään taloushallinnon perustöistä sekä siitä, että saan olla asiakkaiden kanssa tekemisissä. Ohjelmistojen ymmärtämiseen on auttanut varmasti myös aiempi koulutustaustani ICT-alalta.

Merkonomiksi opiskelin Tredun aikuiskoulutuskeskuksessa ja opiskeluaika sujui mukavasti. Olin lähes koko sen ajan Festumilla, kun nykyään opiskelu ja harjoittelu kulkevat käsi kädessä. Vuoden 2017 keväällä valmistuin ja aloin kokopäiväisesti työskentelemään Festumilla.

Mitä päivääsi kuuluu?

Työnkuvaani kuuluu neuvonta, taloushallinnon eri osa-alueilla. Paljon tulee neuvottua palkkahallintoon liittyvissä asioissa, sitten lisäksi säännöksissä, tilinpäätöksissä ja erilaisten sopimusten tekemisessä. Hienoa työssä on se, että nykypäivänä kun ohjelmistot toimivat nopeasti ja vievät paljon vähemmän aikaa, on mahdollista olla oikeasti läsnä ja auttaa asiakasta entistä paremmin ja yksilöllisemmin.

Laskenta-asiantuntijan päivään voi kuulua pelkkää kirjanpito, palkanlaskenta tai molemmat. Minä teen kumpaakin, vaikka tuo palkanlaskenta tuo omat haasteensa, sillä sen mukana tulee paljon deadlinejä. Jos haluaa tehdä molempia, niin pitää aikarajojen paukkuessa silti palvella omia kirjanpidon asiakkaita reaaliajassa ja neuvoa. Siksi harva tekee molempia hommia.

Mitä asiakkaat odottavat tänä päivänä tilitoimistohenkilöltä?

Nykypäivänä suurin tarve asiakkaalla on se, että saa henkilökohtaista apua ja neuvoa  tarvittaessa. Paljon tulee haettua tietoa myös Googlesta tai tarkemmin ottaen verohallinnon sivuilta, mutta sehän kuuluu nykypäivänä asiaan. Asiakkaita tulee auttaa ja oma roolini on olla asiantunteva konsultti, eikä vain kirjanpitoa pyörittävä tilitoimistotyöntekijä.

Mistä erityisesti tykkäät työssäsi?

Mieleistä töissäni on peruskirjanpidon tehtävät, etenkin silloin kun kaikki sujuu, mutta myös silloin kun saa selvitettyä jonkun ison esteen.

Festumilla työyhteisö on tiivis. Tieto kulkee henkilöstön välillä ja aina voi kysyä neuvoa. Asioista keskustellaan meillä ja yhteistyössä myös pohditaan ratkaisuja erilaisiin ongelmiin. Meillä ei ole mitään kuppikuntia ja on niin sanotusti hyvä henki ja meininki päällä.

Miltä Timon tulevaisuus näyttää?

Tulevaisuuteen on niin paljon matkaa, ettei sitä ole tullut pitkälle pohdittua. Työn kautta tulee uutta oppia jatkuvasti lisää, mutta olisi hienoa kyllä opiskella lisää alaa ja syventää osaamista entisestään. Työn ohessa kouluttautuminen on toki raskasta, mutta ei pois suljettua, täällä on todella joustava suhtautuminen asiaan. Jos lähtisin opiskelemaan, niin haluaisin syventää kirjanpidon oppia, yritysrakenteisiin ja konserneihin liittyviä säädöksiä sekä rahoitukseen liittyviä asioita.

Tykkään työstäni kaikin puolin ja kehitän itseäni jatkuvasti, vaikka toisinaan saatankin odottaa perjantaita, jos rehellisiä ollaan.

Tehokaksikko Timo ja Suvi!

Tampereen toimistolla nauru raikuu, kun kaksoset Timo ja Suvi juttelevat. Suvista lisää juttua seuraavassa henkilöstöesittelyssä!

Timo Leppänen on yksi niistä asiantuntijoistamme, jotka toimivat henkilökohtaisesti asiakkaiden yhteyshenkilönä. Vaikka olemme isompi tilitoimisto, meiltä saa aina ihmiset kiinni.