Myyntisaatavien hallinta: 5 hyvää syytä käyttää reskontravahtia

reskontravahti

Myyntisaatavien hallinta ja prosessin tehokkuus vaikuttaa positiivisesti talouden riskienhallintaan. Miksi jokaisella yrityksellä tulisi olla automatisoitu reskontravahti?

Moni yritys ja yrittäjä ei panosta riittävästi tehokkaaseen saatavien hallintaan, vaikka se on yksi tärkeimmistä yritystoiminnan prosesseista. Saatavien hallinnan ulkoistamalla ja automatisoimalla saadaan vapautettua henkilöresurssia merkittävästi muihin tuottaviin tehtäviin, mutta vaikutukset ovat moninaisemmat kuin pelkkä työtuntien säästö, Pirkanmaan aluejohtajamme Petteri Putkonen sanoo.

Saatavien hallinta on siis kokonaisuus, joka vaikuttaa niin yrityksen tulokseen, rahoitukseen sekä resurssien tehokkaaseen käyttöön. Talouspäällikkönä asiakkaillamme toimiva Putkonen listaa neljä hyvää syytä käyttää reskontravahtia:

  • aikaa vapautuu muihin tuottaviin töihin
  • käyttöpääoman hallinta tehostuu ja kassavirta paranee
  • luottotappioriskit pienenevät
  • kassankierto nopeutuu
  • asiakassuhde tiivistyy, kun asioista voidaan sopia kyräilyn sijaan

Systemaattinen perintäprosessi varmistaa myyntisaatavien kotiuttamisen

Valitettavasti ilman kunnollisia laskutusohjelmia oma saatavien hallinta on liian työlästä, siinä sivussa omaa reskontraa hoidetaan mitä erilaisin keinoin. Miettimällä oma laskutus- ja perintäprosessi kuntoon, yritys säästää työaikaa, minimoi luottotappioriskit ja nopeuttaa kassan kiertoa.

Visma Reskontravahti on palvelu, johon voit ulkoistaa saatavien hallinnan. Jos maksu pääsee erääntymään, asiakkaalle lähtee muistutus, joka usein jo hoitaa asian kuntoon. Jatkotoimet noudattavat hyvää perintätapaa, jotka itsessään suojelevat asiakkuutta.

Visma Reskontravahti kokemuksia: Hoiva-alan palveluyritys Alina otti käyttöön Visma Reskontravahdin

Viivästyneet saatavat vaikuttavat suoraan omaan maksuvalmiuteesi

Saatavien viivästyminen ei aina johdu maksun kanssa vitkuttelevasta asiakkaasta, vaan oma pesä pitää ensin hoitaa kuntoon. Usein on kysymys raskaasta laskutusprosessista, kun käytössä ei ole vielä hyviä laskutustyökaluja ja laskut tehdään Exceleillä tai Word-pohjilla.

Siirtämällä laskutusreskontra sähköiseksi Netvisoriin, voidaan samalla automatisoida saatavien hallintaa yhdistämällä Visma Reskontravahti Netvisoriin, Putkonen vinkkaa.

Laskutusviiveet näkyvät omassa maksuvalmiudessa, mutta myös lisääntyneinä kuluina yrityksen tuloslaskelmalla erilaisina omina perintä- tai rahoituskuluina, kun omat laskut maksetaan viiveellä tai käyttöpääomarahoitusta joudutaan ottamaan rahoittajilta.

Saatavien hallintaan apua Festum Accountingilta

Festum tilitoimisto auttaa sinua tehokkaan saatavienhallinnan käyttöönotossa. Netvisor-ohjelmisto Visman Reskontravahdin kanssa tarjoaa erilaisia ratkaisuja nykyaikaisiin työvälineisiin. Olemme Netvisor Premium+ kumppani, mikä tarkoittaa aina ajantasaista osaamista sähköisen taloushallinnon maailmassa.

Aika on rahaa ja Cash is King! Putkonen hymyilee.

Lisätietoa Reskontravahdista

Jos sinulla on jo Netvisor käytössäsi, sinun kannattaa ehdottomasti tutustua Visma Reskontravahtiin! Saat sen käyttöösi ilman lisäkuluja tai kuukausimaksuja – maksat vain lähetetyistä ja vastaanotetuista laskuista laskutusoperaattorisi hinnaston mukaisesti.

Valitse sinulle mieluisin tapa saada lisätietoa Visma Reskontravahdista:

Oletko jo asiakkaamme? Ota yhteys omaan yhteyshenkilöösi tai sparraa Harrin kanssa: harri.hakala@festum.fi / 044 744 2400

Etkö ole vielä asiakkaamme ja haluat sparrata talousprosesseistanne? Jätä yhteydenottopyyntö tästä!

Haluatko asiantuntijan esittelyn Visma Reskontravahdista? Varaa kalenteriaika tästä.

Tutustu Reskontravahtiin Visman sivuilla