Apua, palkkasimme 60-vuotiaan

Yli viisikymppisen palkkaaminen tuntuu herättävän paljon keskustelua eri kanavissa. Miten Festumin riskirekrytointi sujui? Kokemuksista kertoo rennolla otteella Pirkanmaan aluejohtajamme Petteri Putkonen.

Palkkasimme vuoden 2018 viimeisenä työpäivän viimeisinä tunteina Festumille uuden henkilön. Homma meni kuin jalkapallon Valioliigan siirtoikkunan umpeutuessa: apajilla oli toinenkin taho, joka halusi kaapata pelaajan joukkueeseensa. Festumin tarjoama rooli veti tällä kertaa pidemmän korren.

Minkälaisen kaappauksen sitten teimme?  Kuuskymppinen riskirekrytointi.  

Rekrytoinnin mahdollisuudet

Nykypäivänä kun yli viisikymppisen palkkaaminen tuntuu herättävän paljon keskustelua eri kanavissa. Mahtaa viettää varmasti aikaansa enemmän ikänsä takia sairaslistalla kuin kentällä? Mahtaako vauhti ja taito riittää? Mahtaako vanha koira enää oppia uusia temppuja, koska kokemusta tilitoimistoalalta ei ollut.

Kehtasi vielä ensitöikseen vaatia vapaapäivää.

Me emme sortuneet edes miettimään rekrytointia riskien, vaan mahdollisuuksien kautta. Mielestämme teimme hyvän löydön palkatessamme motivoituneen, pirteän, sitoutuneen henkilön, joka anoi ensitöikseen vapaapäivää moottoripyörämessuille! Aika siistiä, ja mun mielestä paljon coolimpaa kuin jonkun nuoren uroon pullistelu LinkedIn:ssä (edit: LinkedIn on hyvä asiantuntijakanava).

Oodi kokeneille!

Moni varmaan sitten miettii, mikä oli se vaikuttavin seikka, joka vaikutti henkilön palkkaamiseen. Tämä seikka sai minut kirjoittamaan itseasiassa tämän blogin. Oodi kokeneille naisille!

Ensinnäkin, itsellä yli 25-vuotisen työuran aikana parhaimmat työkaverit ovat aika usein olleet ns. minua reippaasti varttuneempia naisia. Pankeissa työskennellessäni he ovat olleet valtaosin aina myös parhaita tuloksentekijöitä.

Miksi? Mielestäni siksi, että heillä on elämänkokemusta kohdata elävä asiakas ja ratkoa heidän tarpeensa. Lisäksi he ovat olleet äärimmäisen sitoutuneita työhönsä ja tuoneet omilla persoonillaan aivan loistavan panoksen koko työyhteisöön. Kiitos vain hauskoista ja opettavista hetkistä Marja-Liisa, Seija, Raili ja monet muut. Myös uusi palkattu henkilömme saa kiittää osittain teitä, että tuli palkatuksi.

Pikkuinen vinkki rekrytoijille

Jos saatte seuraavanlaisen hakemuksen alkusanat reippaasti työuran loppupuolella olevalta hakijalta, älkää antako mielikuvien vaikuttaa, vaan antakaa motivoituneille ja sitoutuneille mahdollisuus näyttää kyntensä, useimmissa tapauksessa uskon, että ette tule pettymään.

”Hei,

Olen asiakaspalvelun ja vuorovaikutustaitojen mestari, jolla on vahva tahtotila tulla ”isona” taloushallinnon osaajaksi. Etsin nyt oppisopimuspaikkaa palkanlaskijaksi- ja/tai kirjanpitäjäksi kouluttautumiseksi.

Voisinko minä tulla tiimiinne aluksi helpottamaan rutiiniasioissa kiireitänne, ja taitojen nopeasti kehittyessä tekemään tulosta yritykseenne?

Pyrin aina tekemään parhaani!”