Suomen Ilmailuopisto Oy

Suomen Ilmailuopisto Oy on vuonna 2002 perustettu ammatillinen erikoisoppilaitos, joka kouluttaa ammattilentäjiä Suomen liikenneilmailun tarpeisiin.

Päätehtävänä yrityksellä on kouluttaa lentäjiä lentokoneisiin ja helikoptereihin, mutta yritys toteuttaa myös koulutuspalveluiden myyntiä ja koulutuslaitteiden- ja simulaattoreiden vuokraamista lentoyhtiöille. Aikaisemmin yritys toimi nimellä Finnairin Ilmailuopisto, joka aloitti toimintansa samoissa lentokoulun tiloissa jo vuonna 1985. Suomen Ilmailuopistolla on töissä 40 henkilöä ja vuosittain opistolta valmistuu noin 40-50 uutta lentäjää.

Jäykästä järjestelmästä joustavampaan ja nopeampaan palveluun

Suomen Ilmailuopisto on ollut Festum Accounting Oy:n asiakkaana nyt noin 4 vuotta. Opiston toimitusjohtaja ja rehtori Juha Siivonen on kokenut Festumin palvelut toimiviksi.

”Aikaisemmin Suomen Ilmailuopisto oli Finnairin taloushallinnon järjestelmissä mukana. Suurena helpotuksena siirryimme vuonna 2014 ison yhtiön kankeasta järjestelmästä Festumin asiakkaaksi, sekä heidän järjestelmiensä ja henkilöstöpalvelujensa piiriin.”, hän kertoo.

Siivonen kuvailee Festumin palvelun olevan vuodesta toiseen sujuvaa ja asiakaslähtöistä. Hänen mielestään asiat hoituvat Festumin kanssa nopeasti ja henkilöstö on ammattitaitoista.

” Selvästi parhaisiin puoliin Festumin asiakkaana olemisen seurauksena on kuulunut palvelun henkilökohtaisuus ja nopea reagointi. Kun jotain tarvitaan, niin Festum on pystynyt siihen reagoimaan. Lisäksi meillä on ollut samat yhteishenkilöt koko asiakkaana olemisen ajan, mikä on myöskin ollut hieno juttu.”

Suomen Ilmailuopistolla on käytössä mm. kuvassa näkyvä EMB-500 Phenom 100 -kone.

Miksi Festum Accounting Oy?

Aikanaan kun Suomen Ilmailuopisto Oy kilpailutti palveluntarjoajien kesken tilitoimistopalvelunsa, valikoitui niistä sopivimmaksi Festum Accounting Oy. Siivosen mukaan valintaan suurimpina syinä olivat lähellä sijaitseva toimisto, henkilökunnan määrä, helppokäyttöiset sähköiset järjestelmät, sekä kilpailukykyinen hintataso. Lisäksi Festumin markkinointi herätti mielenkiintoa.

”Silloin aikanaan valintaa tehdessämme Festum Accounting Oy erottui olemalla paikallisesti näkyvä, hintapolitiikaltaan kilpailukykyinen ja helppokäyttöiset sähköiset järjestelmät omaava. Festumin sähköiset järjestelmät olivat meille sopivia ja ne sisälsivät meille tarpeellisia ominaisuuksia.”

”Festumin puolelta on selvä halu tehdä asiat niin hyvin kuin mahdollista ja tämän seurauksena palvelu on sujuvaa ja asiakaslähtöistä.”

Suosittelisitko Festum Accountingia tilitoimistokumppaniksi?

”Voin kyllä suositella Festumia kumppaniksi. Yleisasenne Festumilla on todella hyvä. Lisäksi palvelupuoli on sujuvaa, sekä hintataso kilpailukykyinen.”, Siivonen sanoo.