Työkaveria ei jätetä – mutta mitä jos työystävä ei tykkääkään jalkapallosta?

Työkaverit kuuluvat siihen ystävyyskategoriaan, että niitä ei pääse valitsemaan. Kuitenkin heillä on ihan älyttömän iso merkitys työssä viihtymiseen tai jopa onnellisuuteen.

Kirjoittanut: Petteri Putkonen, aluejohtaja, työystävä

Me vietämme työkavereiden kanssa valtaosan ajastamme, satoja tunteja enemmän vuodesta kuin niiden siviilielämän ”oikeiden” ystävien kanssa. Ei ole siis aivan merkityksetöntä, miten työystävyyksiin meidän jokaisen pitäisi suhtautua.

Työystävään on hieman vaikea suhtautua. Hän välttämättä ei pidä jalkapallosta, saunailloista tai golfin peluusta kuten sinä. Se ”normaalin ystävän” yhteenkuuluvuuden tunne tai samat arvot puuttuvat. Tästä syystä meidän jokaisen pitääkin miettiä, minkälaisen panoksen annamme omalla toiminnallamme työystäville. Vaikka niitä yhteisiä juttuja ei ole, niin sillä on merkitystä, miten omalla panoksella luot työilmapiiriä – muista, se vaikuttaa myös omaan onnellisuuteesi!

Minkälainen on hyvä työystävä?

Mielestäni hyvä työystävä on sellainen, joka tuo pääsääntöisesti iloa toimistolle, mutta ennen kaikkea työystävä tekee se mitä lupaa ja auttaa kun apua tarvitaan. Pahimmillaan huono työkaveri ei ole työystävä, vaan henkilö, joka tuo kaiken pa*kan ja huonon olonsa työpaikalle, ja säännöllisesti.

Hyvän työystävän tunnistaa myös siitä, että hän oma-aloitteisesti tahtoo järjestää muille jotain hauskaa. Yhtä hyviä työystäviä ovat ne, jotka ottavat pallosta kopin ja ovat hengessä mukana! Työnantaja voi järjestää pikkujouluista pilkkikisoihin juttuja koordinoidusti, mutta vipua onnellisuuteen saadaan vasta tekemällä yhdessä jotain, ilman työnantajan ohjausta ja halusta tehdä kimpassa jotain hauskaa.

Älä petä työystäväsi luottamusta

Koko kansan jyrähtelijä Kalervo Kummola sen Aamulehdessä viikolla sanoi: ystävä voi pettää luottamuksen vain kerran, sen jälkeen se ei ole ystävä. Toimikoon tämä Rautakanslerin kommentti esimerkkinä myös siitä, että kovin ja karskeinkaan tyyppi ei tässä maailmassa pärjää yksin. Hänkin osaa arvostaa ystävyyttä.

Meillä Festumilla on paljon työystäviä. Johtoryhmän kanssa olemme työystäviä. Toimistoilla on tosi paljon työystäviä. Ollaan keskenämme eri paikkakunnilla vähintäänkin mahtavia työkavereita, osittain ristiin myös työystäviä. Olemme siis pääsääntöisesti onnellisia.

Hyvää työystävyyttä, (työ)kaveria ei jätetä!

Festumin koko tiimi toivottaa ihanaa (työ)ystävänpäivää <3