Tujunen Yhtiöt Oy

Tujunen Yhtiöt Oy on Pirkanmaalla toimiva rakennusalan monipalveluyritys. PK-sektoriin kuuluva yhtiö rakentaa mm. muuttovalmiita Helmitaloja sekä erilaisia teollisuushalleja ja liiketiloja, joihin lukeutuvat myös puurakenteiset Helmihallit.

 

Vuonna 2018 Tujunen Yhtiöt Oy tuplasi liikevaihtonsa, asettaen näin tiettyjä vaatimuksia tilitoimistolle. Kilpailutus lähti kuitenkin liikenteeseen tyytymättömyydestä edelliseen tilitoimistoon.

– Olimme pitkään isossa tilitoimistossa asiakkaana ja asiat lähtivät jyrkkään alaluisuun. Kaikki tekivät kyllä työnsä, mutta oli hankala keskustella juuri meidän asioistamme, sillä puhelimeen vastasi aina eri henkilö. Meillä ei ollut sellaista tunnetta, että he olisivat tilanteen tasalla taloutemme suhteen. Myös palkanlaskennassa oli valtavia virheitä, kertoo Tujunen Yhtiöiden toimitusjohtaja Jani Tujunen.

 

Tilitoimisto ihmiseltä ihmiselle

Kun Tujunen alkoi etsimään uutta tilitoimistoa, verkkoja heitettiin vesille useaan suuntaan. Festum Accountingin kotisivut löytänyt Tujunen sai sopivaan aikaan myös soiton Festumin markkinatutkimuksesta, jossa kysyttiin mm. mitä palveluita yritykset toivovat tilitoimistoltaan. Asiakaskäynnille lähti Pirkanmaan aluejohtajamme Petteri Putkonen.

– Meillä kävi monia pukumiehiä nahkakengät jalassa paasaamassa erinomaisuuttaan. Monelle näytin ovea suoraan, koska en pidä sellaisesta myyntityylistä. Petteri tuli omana itsenään, sellaisena ihmisenä, että koin siinä olevan jotain. Hän kertoi meille mitä Festumilta saa, eikä liioitellut asioita. Sanansa Petteri on pitänyt mm. siitä, että aina on sama kaveri, joka hoitaa meidän asioitamme. Henkilökemiat kohtasivat heti ensimmäisellä tapaamisella, Tujunen kehuu.

 

Tilitoimistopalveluiden uusi normi

Festum Accountingilla asiakkaat voivat luottaa palveluun, joka palvelee yritystä kokonaisuutena – ei vain lukuina tai tilaavana osapuolena. Festumin halu tehdä ”sen piirun verran enemmän ja paremmin” on huomattu myös Tujusilla.

– Elämä on paljon helpompaa Festumin kanssa. Käymme yrityksemme lukuja läpi, mitä kannattaa huomioida ja mitä kannattaa tehdä. En ole itse talousihminen, tiedän kyllä perusasiat, mutta en voi joka asiasta olla perillä. Olemme lähteneet avaamaan tätä meidän pakettiamme sellaisella perussetillä, mitä nykypäivänä jokaisen yhtiön pitäisi odottaa tilitoimistoltaan, Tujunen kertoo.

Markkinatutkimuksessa, jossa Janiakin haastateltiin, kävi selväksi, etteivät useat yritykset osaa odottaa tilitoimistoltaan peruskirjanpitoa tai palkanlaskentaa enempää. Festumilla jokaisen asiakkaan saatavilla on myös tilitoimiston konsultointipalvelut henkilöstöasioissa, budjetoinnissa, ohjelmistoissa ja monessa muussa asiassa.

 

Nopea reagointi asiakkaiden yhteydenottoihin

Festumilla jokaisella asiakkuudella on omat nimetyt vastuuhenkilöt, mikä on saanut erityistä kiitosta asiakkailtamme. Tujunen Yhtiöt on samaa mieltä asiasta.

– Festumissa on monta hyvää asiaa, mutta reagointi yhteydenottoihin on huippuluokkaa. Kun Festumille soittaa, heidät saa hyvin kiinni ja he ovat ajan tasalla meidän asioistamme, he tuntevat liiketoimintamme. Ja vaikka joskus ei heti vastattaisi, Festumilta soitetaan aina ripeästi takaisin. Ei ole koskaan ollut sellaista tunnetta, että tilitoimisto pakoilisi, Tujunen summaa.

Pirkanmaan aluejohtajamme Petteri Putkonen arvostaa kaikessa asiakasvuorovaikutuksessa kokonaisvaltaista katsontakantaa ja laajaa osaamista.

Meillä Festumilla taloushallintoasiantuntija Timo Leppänen hoitaa Tujunen Yhtiöiden asiakkuutta käytännön tasolla yhdessä Tujusen henkilöstön kanssa. Alussa katsoimme yhdessä mitä heidän yhtiö tarvitsee ja mihin suuntaan sitä lähdetään kehittämään. Yhtälö kaipasi laajaa asiantuntijuutta ja hyvää kommunikaatiota, jossa Timo on erinomainen valinta. Hän on löytänyt Tujunen Yhtiöille todella hyviä uusia asioita hyödynnettäväksi, kuten työnajankirjauksen mobiilisti. Tärkeää on, että kommunikaatio ja saavutettavuus toimii, Petteri kommentoi yhteistyötä.

 

Kysyimme Jani Tujuselta, millaiselle yritykselle hän suosittelisi Festumia. Vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä.

– Voin lämpimästi ja avoimesti suositella Festumia meidän kokoluokkamme yrityksille, ja miksei myös pienemmällekin. Meidän tyytyväisyytemme kulminoituu vahvasti siihen, että meidät tunnetaan Festumilla ja heillä on halu kehittää toimintaamme kumppanina, Jani toteaa.

 

Tutustu Tujunen Yhtiöt Oy: toimintaan heidän kotisivuillaan

Haluatteko tekin piirun verran paremman kokonaisuuden talouspalveluista? Ota yhteyttä.