9 vinkkiä kassakriisiin: kassavirtalaskelma, rahoitus ja investoinnit

Festum Accounting auttaa ja tukee yrityksiä epidemian aikana. Kassavirtalaskelma on hyvä lähtökohta, jossa käsitellään kassan tulevaisuutta nykyisten lukujen valossa.

Yhdeksän vinkkiä kassakriisin uhkaan

  1. Tee kassavirtalaskelma, laske mihin saakka kassa riittää. Tee muutama eri versio kassavirran kehittymisestä – ainakin ns. kauhuskenaario ja todennäköinen vaihtoehto. Netvisorin kassavirtaennuste on hyvä työkalu tähän.
  2. Verottaja ja rahoittajat ovat jo julkaisseet ”kädenojennuksista” rahoitustilanteen helpottamiseksi. Hyödynnä tarjotut ”kädenojennukset” heti.
  3. Käy läpi kaikki kulut, analysoi onko siellä sellaisia, joita voi välittömästi siirtää tai karsia.
  4. Selvitä erikseen mahdollisuudet ja keinot henkilöstökulujen vähentämiseksi.
  5. Käy läpi ostolaskujen maksuehdot ja analysoi, voidaanko joidenkin laskujen maksamista siirtää.
  6. Käy läpi myynnin maksuehdot ja analysoi voiko rahojen kotiuttamista nopeuttaa. Harkitse myös myyntisaatavien rahoitusta. OP Laskulaina on tähän uudenlainen joustava laskunluototuspalvelu, joka on integroitu suoraan Netvisoriin.
  7. Harkitse tarkkaan tulevat investoinnit ja mitkä tukevat oikealla tavalla yrityksen tulevaisuutta.
  8. Laadi laskelmat ja esitys lisärahan hankkimiseksi yhtiöön. Tärkeintä hahmottaa kuinka paljon rahaa tarvitaan. Keskeiset lisärahan lähteet ovat oma pankki ja mahdollinen rahoitusyhtiö sekä nykyiset omistajat. Harkitse myös uusien rahoittajien ja omistajien käyttöä. Huomaa, että korot ovat nyt erittäin alhaiset ja ennusteiden mukaan sellaisina myös pysyvät pitkän aikaa.
  9. Selvitä mahdollisuudet nopean lisämyynnin aikaansaamiseksi. Moni myynnin ja markkinoinnin yritys tarjoaa nyt apua pro bono tai edullisella kustannuksella.

Tarvitsetko apua?

Autamme mielellämme kassavirran suunnittelussa. Ota yhteyttä omaan kirjanpitäjääsi tai alueesi aluejohtajaan.

Yhteystiedot löydät täältä.

Lähde: Taloushallintoliitto