Lainakynässä hyvinvoinnin kesä: Lepää, grillaa, liiku ja nauti

Aurinko, lämpö, loma ja löhöily ja ne omassa pihassa valmistuvat makoisat grilliherkut? Kuulutko siihen ihmisryhmään, joka kesän tai viimeistään oman loman alettua tuntuu menettävän liikuntakykynsä?

Siinä tapauksessa suosittelen kokeilemaan, josko hellä hiki irtoaisi lomallakin ja uskaltaisit tänä kesänä hengästyä ilman, että lomasi on välittömästi pilalla. Minä aion tämän vuoden lomallani grillata, liikkua ja nauttia. Oman ja kuulemieni käyttäjäkokemusten perusteella seuraukset edellä olevasta kokonaisuudesta saattavat olla joko hyviä tai erittäin hyviä.

Artikkeli on osa Heinäkuisia Hyviä Uutisia -kampanjaa. Seuraa kampanjaa blogissamme ja somessa!
Kirjoittaja: Tuukka Nieminen, Motivire

Mikä tekee hyvinvoinnin kesän sinulle?

Haluankin tänä kesänä heittää kaikille haasteen! Tarkistetaan hieman tuttuja lomatottumuksia ja etsitään uusia tapoja nauttia lomailusta, no, astetta tervehenkisemmin. 

Grilliin vaihtelua ja muutama ajatus vähän terveellisemmin 

  • Vaihtelu virkistää Kanaa, kalkkunaa, kalaa, makkaraa, pihvejä – vuorotellen. Järjestystä voit vaihtaa, mutta huolehdi, että grilli tapaa näitä kaikkia kesän mittaan. Makkara voi sisältää rasvaa jopa kolminkertaisesti pihviin verrattuna. Edellä mainitulla grillaussyklillä korvaat makkaran riittävän usein terveellisemmällä vaihtoehdolla. 
  • Kasvikset kunniaan Esittele tänä vuonna grillillesi myös kasvikset. Voit joko kypsentää ne grillissä tai nauttia tuoreena. Kääri kasvikset folionyytteihin, seivästä vartaisiin tai tuuppaa suoraan grilliin muiden ruokien seuraksi Muista sienet kasvislisukkeiden osana tai omana lisänään. Hedelmillä lisäät grillipöperöihin mehuisaa raikkautta. 
  • Terveyskatsasta myös perinteinen lisuketarjontasi. Homma pysyy tuoreena salaattien avulla. Peruna- ja italiansalaatti tai muut majoneesiviritelmät eivät ole salaatteja missään merkityksessä, Esimerkiksi perunasalaatin voi korvata pienillä, makoisilla uusilla perunoilla, jotka kypsyvät rapean herkullisiksi myös grillissä. 
  • Ota grillauksesta mukava seikkailu ja kokeile uutta. Lyhyesti, pidä hauskaa, ja nauti!

Liikettä kesäniveliin!

Yksi ainoa yhteinen sääntö voisi tämän kesän lomaan olla seuraava: läpi kesän, hikiliikuntaa 1x viikossa.  Viikoittaisen hikiliikunnan lisäksi alla vinkkejä muihin ”lajeihin” eli aktiiviseen sekä tyytyväisyyttä lisäävään kesän ja lomakauden viettoon.

Voit taputtaa itseäsi tyytyväisenä olkapäälle ja kertoa itsellesi, että päivän liikuntasuoritus on kasassa, kun olet tehnyt jotain seuraavista:

  • Hoitanut nurmikonleikkuun reippaasti tai tehnyt muita puutarhatöitä mukavalla sykkeellä
  • Käynyt mattopyykillä tai vaikkapa hakannut halot ja olet näin laittanut ylävartalon lihaksistoa töihin
  • Käynyt ongella soutaen tai käynyt soutamassa ilman ongintaa
  • Olet uinut luonnonvedessä, pyöräillyt luonnossa, kävellyt rannalla säiden salliessa tai sateessa.
  • Olet lainannut lasten trampoliinia tai hyppynarua – nauranut ja todennut, että en osaa, mutta hauskaa oli. 
  • Haastanut naapurit mölkkymatsiin tai naapurit sulkapalloturnaukseen, olet pelissä voittanut tai hävinnyt kunniakkaasti

Mutta miten vain, kunhan lepäät, grillaat, liikut ja edellisten lisäksi muistat nauttia lomastasi, sillä olet sen ansainnut. Näillä ajatuksilla kesän läpi, ollaan syksyllä hyvässä kunnossa!

Tuukka


Kaipaatko kesäistä tekemistä? Festumin Kesäbingo on ladattavissa täällä!