Kesätyöntekijämme esittäytyvät!

Kun kesä ei olekaan pelkkää lomaa: Festumin kesätyöntekijät esittäytyvät

Kauan kaivatut kesä ja lämpöinen heinäkuu hellivät meitä yhä. Kaikki eivät kuitenkaan lomaile. Lähes joka yrityksestä löytyy henkilöitä, jotka työskentelevät kesänsä, joten päätimme selvittää Festumin kesätyöntekijöiden vinkkejä siitä, miten voit nauttia kesäisestä auringosta työn lomassa.

Artikkeli on osa Heinäkuisia Hyviä Uutisia -kampanjaa. Seuraa kampanjaa blogissamme ja somessa!

Kesävinkit 1: Tuoreita herneitä ja city spottingia

Ensimmäisenä soitin Mirka Kannistolle, joka työskentelee Tampereen konttorillamme.

Mirka kertoo olevansa lastenhoitajasta uraansa vaihtanut valmistuva liiketalouden tradenomi. Toimistotyöt ja kirjanpito, sekä asiakkaiden auttaminen kiinnostavat. Yrittäjähenkiset perhe ja ystävät ja startupin aloituksessa mukana olo kannustavat myös alalle.

Vähän yli kuukauden aikana on Mirka pyörittänyt reskontraa, auttanut konkurssipesän kirjanpidossa, sekä tehnyt kaikkea, mitä työkaverit ovat pyytäneet.

– Olen kyllä tykännyt työstä ja huomannut että tämä on mun juttuni. Vaihtelevan kokoisen työporukan kanssa on mukavaa, välillä ollaan Tarun kanssa kahdestaankin. Yhdet kesäjuhlatkin olen jo ehtinyt porukan kanssa kokemaan, Mirka kertoo.

Mirkan täsmävinkit kesään:

  • Herneitä piknikille. Suoraan torilta. Pari kiloa on juuri sopiva määrä.
  • Ulkona olo ja city spotting, jossa kierretään ympäri Tamperetta kartan osoittamaan paikkaan. ”Esimerkiksi Vanhan Uittotunnelin varrella oli hienoja paikkoja”, neuvoo Mirka. Mahtavia city spotting paikkoja löytyy pitkin Suomea: Tampere, Turku, Helsinki, Jyväskylä, Nuuksio..

Kesävinkit 2: Nauti valoisasta kesästä golfaten

Viime syksynä työnsä aloittanut Eva Palander on työskennellyt Festumilla sekä Accountingin, että Softwaren puolella, ensin tuntitöinä. Kesätöihin Evaa pyydettiin kokoaikaiseksi, jo ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen! Laskentatoimeen erikoistuneeksi liiketalouden tradenomiksi opiskeleva Eva valmistuu 2,5 vuoden päästä.

– Minut on otettu täällä lämpimästi vastaan. Koen, että apua on helppo pyytää, tunnen itseni vielä noviisiksi. On ilo tehdä töitä ja tuurata muita! Softan puolikin on ihan mahtava. Molemmilla puolilla on sellainen rento ilmapiiri. Vaikka alkuun jännitti, nyt olen jo osa isoa joukkoa, kertoo Eva.

Vaikka 22-vuotiaan Evan isosisko opiskeli suoraan lukiosta tradenomin paperit ja äitikin hoitaa alustavaa kirjanpitoa, ei Eva koskaan ajatellut päätyvänsä alalle.

– Parin välivuoden jälkeen halusin kouluun. Sosiaaliala ei ollut mun juttuni, ja yhtäkkiä tulikin mieleen liiketalous. Mun luonne sopii tänne!

Kirjanpito ei välttämättä kuulosta ihan siltä joka nuoren unelmatyöltä. Uskomuksia alasta on paljon.

– Kavereiden kanssa mietittiin, että joku kirjanpito, sehän on joku vanhanaikainen juttu. Oletukset eivät kohdanneet yhtään! Tämä on ihan uskomatonta. Ei sitä edes tajua ennen kuin on täällä! Ihan eri juttu mitä koulussa olemme tehneet, Eva riemuitsee.

Lempikesäjuttu Evalle löytyy uuden harrastuksen parista, hän nimittäin pelaa golfia.

– Nyt on täydelliset kelit! Mukana on tärkeää olla tietysti golf-kamat, mutta myös juotavaa ja jotain energiaa. Itse pidän mukana urheilujuomaa ja proteiinipatukoita, Eva muistuttaa.

Evan kesävinkki: ”Koittakaa nauttia nyt valon määrästä. Talvi tulee ja sen synkkyydessä voi muistella kesää”.

Kesävinkki 3: Unohda huolet ja stressi. Nauti auringonlaskuista ja musiikista!

Kesäisin Festumilla työskentelee myös joulukuussa valmistuva lukiolainen, 19-vuotias Tiina Rauhala. Tiina avaa, lajittelee ja validoi laskut, ottaa tiedot ylös ja syöttää ne ohjelmistoon. Liiketaloudesta kiinnostuneella Tiinalla tämä on jo kolmas kesä putkeen Festumilla.

– Ensimmäinen kesä meni hyvin ja tämä tuntui omalta jutulta. Ihana työpaikka, kertoo Porissa skannauspuolella työskentelevä Tiina.

Lukion jälkeen Tiina aikoo hakea ammattikorkeakouluun liiketaloutta opiskelemaan.

Lempikesäjuttuja Tiinalle ovat mökkeily ja uiminen. Kavereiden kanssa auringonlaskujen katselu, hämärtyvässä illassa ajelu musaa kuunnellen. Musiikkimaku mimmillä on laidasta laitaan.

– Poppia, iskelmää, rokkia, räppiä, ei väliä ole, luettelee Tiina.

Tiinan kesävinkit: Elä hetkessä äläkä murehdi ja stressaa, ota kaikki irti kesästä. Talvi on synkkä ja pimeä.