Kesälomat vuosilomalain näkövinkkelistä

Heinäkuu on suosituin lomakuukausi. Suosion syynä lienee meidän kesäsäämme, sillä heinäkuussa on paras todennäköisyys ihaniin lomailmoihin.

Myös meillä Festumilla on heinäkuussa paljon väkeä lomalla. Toki monet pitävät lomiaan myös kesäkuussa ja elokuussa, sillä tilitoimistossa ovia ei voi sulkea heinäkuun ajaksi. Verottaja ei lomaile ja palkanlaskennan pitää toimia myös kesällä. Tilitoimiston lisäksi on todella paljon yrityksiä, kuten hoivayritykset ja kaupat, joissa kesälomat pitää jaksottaa toukokuun ja syyskuun välille. Työnantajan vinkkelistä olisi hyvä, että lomat jakautuisivat tasaisesti useammalle kuukaudelle, mutta eipä tälle Suomen kesäsäälle oikein mitään voi.

Muista nämä vuosilomalaista

Vuosilomasta on hyvä muistaa muutama asia. Ensinnäkin vuosilomalaki määrää, että 30 päivän vuosilomasta on annettava 24 arkipäivää (=kesäloma) lomakaudella, eli 2.5. – 30.9. välisenä aikana ja talviloma 6 päivää viimeistään seuraavan lomakauden alkuun mennessä, eli 1.10.-30.4. Työnantaja voi määrätä työntekijän loma-ajan, mutta työntekijää on kuultava.

Laissa myös mainitaan, kesäloma tulisi saada pitää yhdessä jaksossa. Jos tämä ei onnistu, niin ainakin kaksi viikkoa on pidettävä keskeytyksettä. Tästä ei voi edes työnantajan ja työntekijän välillä sopia toisin. Kahden viikon ylittävä osa voidaan jakaa useampaan osaan perustellusta syystä.

Loma rahana?

Meidän palkanlaskijoillemme tulee silloin tällöin asiakkaiden kyselyjä, että työntekijä haluaisi lomansa rahana. Tämä ei kuitenkaan lain perusteella ole mahdollista. Lainsäätäjä on halunnut varmistua, että kaikki pitävät lomaa työstään.

Festumilla loma ei vaaranna palveluvarmuutta

Täällä Festumilla työntekijät ovat aina itse saaneet keskenään sopia lomien ajankohdista. Meille esihenkilöille on lähinnä jäänyt tehtäväksi varmistaa, että toimistossa on riittävä määrä henkilöitä paikalla, jotta toiminnot pelaavat ja lomatuuraukset ovat kunnossa. Oma yhteyshenkilönne ilmoittaakin teille hyvissä ajoin keneen voi ottaa yhteyttä hänen lomansa aikana.

Loma koskee myös yrittäjää

Loma koskee myös yrittäjää. Vaikka työstään pitää miten mahdottomasti tahansa, niin siitä huolimatta on tarpeellista välillä lomailla ja vetää happea. Loman keston ei tarvitse olla montaa viikkoa vaan usein pari päivääkin riittää. Lomalla on mahdollisuuksia uusille ajatuksille ja ties mitä uusia ideoita silloin syntyykään!

Jokaisella meillä on oma tapamme rentoutua. Joku tykkää kutoa sukkaa, toinen löhötä riippumatossa, joku pesee ikkunoita, matkustaa tai ratkoo ristisanoja. Sillä ei ole väliä mitä tekee, kunhan se on jotakin josta itse pitää. Loma ei saa olla suorittamista, sillä sitä me arkena teemme ihan riittävästi.

Rentouttavaa kesää!

Kirsi ja muut festumilaiset