Henkilötarinassa: Suvi Lehtinen, laskenta-asiantuntija

Suvi Lehtinen on yksi Tampereen laskenta-asiantuntijoista. Suvilla on diplomi-insinöörin koulutus, kuusivuotinen kotiäitiura takana ja oma kaksonen Timo samalla työpaikalla. Miten Suvi päätyi Festumille ja mitä hänen päiväänsä kuuluu?

Suvi Lehtinen aloitti harjoittelijana Festum Accountingilla syksyllä 2017. Harjoittelu kesti 1,5vuotta, jonka jälkeen hän työllistyi Festumille laskenta-asiantuntijaksi.

Mitä Suvin päivään kuuluu?

Istumista, Suvi nauraa.

Asiakastöitä suurimmalta osin, teen palkanlaskentaa ja kirjanpitoa kumpaakin. Vastailen asiakkaiden kysymyksiin ja ongelmiin, kuten Netvisoriin liittyviin kysymyksiin. Viimeisin kysymys liittyi ostolaskuihin. Minusta on todella hienoa, että yrittäjät uskaltavat kysyä ja pyytää apua Netvisorin kanssa. Ihan perusasioitakin uskalletaan kysyä, kuten miksi pankkitilin saldo näyttää tältä tai kuinka sinne saa pankkitilin saldon päivitettyä

Meillä uudet asiakkaat ovat nyt Netvisorissa, joten sitä on tullut harjoiteltua paljon. En ole ihan Netvisor-asiantuntija – mutta hyvällä radalla siihen suuntaan. Haluan ehdottomasti oppia lisää Netvisorista, jotta voin olla mahdollisimman paljon avuksi asiakasrajapinnassa.

Miten päädyit talousalalle?

Ajattelin, että numeroiden tuttuus aiemmasta koulutuksesta on hyvä lähtökohta. Opiskelin siis matematiikan ja fysiikan diplomi-insinööriksi. Talousalalla työtilanne on hyvä, ja omat vahvuudet ovat tällä suunnalla. Pääsin Festumille harjoitteluun, ja tänne sitten työllistyinkin ja aloitin palkanlaskennan puolella.

Millaista Festumilla on olla töissä?

Olemme sen verran pieni porukka täällä Tampereella, ettei mitään kuppikuntia ole. Tämä ei ole sellaista perusharmaata tylsää työtä, mitä voisi kuvitella. Olen viihtynyt todella hyvin, porukka on rentoa ja tänne on kiva tulla. En ole ihan heti irtisanomisilmoitusta antamassa!