Henkilötarinassa: Anne Borg

Apua, palkkasimme 60-vuotiaan -blogin innoittanut Anne Borg toimii oppisopimuksella Lempäälän toimipisteessä. Vauhtinainen on tehnyt töitä grillikioskin yrittäjänä ja vakuutusedustajana, ja ajelee moottoripyörällä. Miten ihmeessä Anne päätyi Festumille?

Anne, olet tehnyt elämäsi aikana paljon kaikenlaista, kerrohan vähän taustastasi?

Olin yrittäjänä 25 vuotta, 12 vuotta vakuutusedustaja, mutta olen sitten ollut myös keittiökalustemyyjänä ja oli minulla oma yritys tuonkin puitteissa. Pidin myös grillikioskia. Yrittäjän elämä on siis tuttua, kun siitä on omakohtaista kokemusta.

Kuusikymppisenä sitten päätin, että nyt riitti, ja halusin oppia vielä uuden ammatin. TE-toimiston kanssa kävin keskustelua, ja rakennuspiirtäminen tuntui ensin itselle hyvältä taloushallinnon rinnalla. Sain neuvon, että ehkä talousala olisi kuitenkin työmarkkinoilla parempi, ja siitä se ajatus sitten lähti.

Miten tie vei Festumille?

Laitoin oppisopimuspaikasta kyselyä 35 tilitoimistolle, Festum Accounting oli yksi näistä. Lähdin soittamaan perään, ja useimmista sanottiin ystävällisesti, ettei töitä ole tarjolla. Festumin Petterikin sanoi ensin niin, mutta soitti sitten takaisin ja kysyi olinko jo löytänyt paikan. Pääsin haastatteluun ja taisi Petteri todeta, että ainesta olisi. Tämä on minulle ihan lottovoitto! Olen nyt ollut Festumilla vuoden 2019 alusta, ja homma on vastannut täysin mielikuvaa. Tykkään tosi paljon!

Millaisia töitä sitten teet Festumilla oppisopimuksen myötä?

Olin käynyt jo ennen Festumille tuloani vapaaehtoisen palkanlaskennan verkkokurssin, mutta ensin tottakai piti opetella perusasioita. Festumin oma henkilökunta, kuten Suvi Tampereen toimistolta, on ollut todella iso apu. Perustiedot kun oli hallussa, pääsin tekemään käytännön asioita. Pakko sanoa, että kantapään kautta on opittu, mutta onneksi työkaverit ovat aivan loistavia neuvomaan ja auttamaan.

Myös Netvisoria opettelen, ja siinäkin saan ihan käytännön opetusta muilta Festumilaisilta. Perusjutut kun oppii, pääsee jo pitkälle. Myös ihan peruskirjanpito on opettelun alla, ja siihen saan myös valtavasti tukea. Välillä hämmästelen, kuinka auttavaista meidän jengi on, vaikka vien heidän työaikaa kysymyksilläni.

Mikä Annea kiinnostaa tulevaisuudessa?

Tietojärjestelmät ja sovellukset kiinnostaa todella paljon, ja tykkään tehdä työni hyvin. Haluan myös olla jatkossa asiakkaiden kanssa tekemisissä, ihmisten parissa on mukavaa olla. Nyt olen päässyt jo hoitamaan muutamia puheluita ja viestejä.

Kerrohan, kuka Anne on?

Anne on sellainen erittäin yrittäjähenkinen, positiivinen. Harrastan moottoripyöräilyä, mutta metsässä viihdyn myös sienestyksen ja marjastuksen parissa. Tarkoituksena tehdä asiat aina todella hyvin. Ehkä välillä vauhtia on vähän liikaakin, kun pitää olla nopea ja näppärä. Silloin voi sattua virheitä, mutta kun hillitsee nopeutta ja lisää tarkkuutta, työn jälki on myös hyvää. Opettelemalla kaikki uusi opitaan, ja pikkuhiljaa sitä nopeuttakin sitten saa.

Terveisiä lukijoille?

Sellaisia terveisiä, että matalalla kynnyksellä ottaa yhteyttä, jos tarvitsee. Jos pientäkin tarvetta tai mitä tahansa pientäkin tulee mieleen, mitä haluaa kysyä. Puhelimellakin saa ottaa yhteyttä. Joillakin asiakkailla on vielä niin, että Lempäälässä kun kävelee ovesta sisään, näkee sekä palkanlaskijan että kirjanpitäjän saman katon alla. Minusta on hienoa, että täällä saa omat henkilönsä kiinni helposti.

Olet siis viihtynyt Festumilla?

Kyllä. Tämä on minun loppuelämäni.