Vuosi 2023 toimitusjohtajan silmin: Jannen joulukirje

Vuosi 2023 on ollut meille Festum Accountingille kasvun vuosi. Olemme saaneet paljon uusia asiakkaita, ja sen myötä myös uusia ihmisiä tiimiimme.

Työhyvinvointi ja sen jatkuva kehittäminen on meille työnantajana tärkeää. Sen avulla varmistamme paitsi palvelutason asiakkaidemme suuntaan, mutta myös rekrytointi helpottuu hyvän työnantajabrändin kautta. Rekrytoinneista talousalalla kirjoitinkin tässä kuussa blogin.

Työhyvinvoinnin kehittämiseksi olemme satsanneet Motiviren hyvinvointipäällikköpalveluun, joka antaa meille tasaista tietoa henkilöstömme hyvinvoinnista, jaksamisesta ja mahdollisista pinnan alla kytevistä haasteista, joihin haluamme tarttua. Tähän olemme olleet tyytyväisiä, sillä palvelu ja konkreettinen kehittäminen näinkin tärkeän asian tiimoilta on osa liiketoiminnallisia tavoitteitamme.

Mitä meillä sitten tapahtui vuonna 2023?

Edellistä kappaletta jatkaakseni, henkilöstötyytyväisyys on jatkunut hyvällä tasolla ja miltei kaikilla mittareilla olemme parantaneet ainakin vähän työnantajana sekä työyhteisönä, ja tästä olen erityisen tyytyväinen. Meidän ihmisillämme on aito halu panostaa omaan hyvinvointiinsa, ei pelkästään työajan puitteissa, vaan myös vapaa-ajalla. Hyvinvointi kun on kokonaisvaltaista.

Festum Accountingilla on viime vuosina ollut kovat kasvutavoitteet, jotka ovat onnistuneet hyvin. Kiitos tästä kuuluu niin myyntiin, markkinointiin, kuin kirjanpito-, palkanlaskenta- ja kiinteistötalousasiantuntijoillemmekin. Taloutemme on kannattavalla pohjalla, kasvua on saatu aikaiseksi toivotun kaltaisesti ja pystymme näin kehittämään palveluitamme ja osaamistamme vastaamaan nykymaailman tarpeita. Myös ihmisiä on palkattu paljon lisää, ja meitä onkin nyt 50 henkilöä palvelemassa asiakkaitamme.

Osaksi arkeamme ovat astuneet myös asiakkaidemme tuntemiseen liittyvät lakisääteiset KYC-kyselyt ja uusi toiminnanohjausohjelmisto Koho. Ohjelmiston vaihdoksella haimme tehokkuutta ja entistä kevyempää arkea, ja uudet käytännöt ovatkin ottaneet hyvin jalansijaansa täällä ihmisten arjessa. Uuden ohjelmiston opetteleminen on aina oma prosessinsa, mutta tämä on lähtenyt hyvin eteenpäin.

Miltä maailma sitten näyttää?

Oma maailmankuvani ei ole oikeastaan paljoa muuttunut. Sellaisen huomion kuitenkin tässä reflektoidessa tein, että ennen katsoin paljon TV:n ajankohtaisohjelmia, mutta nykyään en oikeastaan ollenkaan. Syy tähän on täysin ajankohtaisissa aiheissa, jotka ovat niin masentavia. Nykyinen mustavalkoinen vastakkainasettelu ja populismi huolettaa – sivistyneelle keskustelulle ei enää ole monessa paikassa sijaa.

Ensi vuodelta odotankin suotuisaa kehitystä näihin käytäviin sotiin ja valoa tunnelin päähän. Myös ilmaston kannalta toivon näkeväni viisaita tekoja maailmassa.

Festum Accountingin osalta odotan innolla vuotta 2024, josta olemme suunnitelleet automaation, ohjelmistorobotiikan ja tekoälyn vuotta. Näillä työkaluilla pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin ja tehokkaammin. Toki odotan myös paljon uusia mukavia asiakkaita ja talousalan asiantuntijoita, sekä yrityksellemme ja asiakkaillemme hieman helpompaa toimintaympäristöä.

Minulle joulu merkitsee rauhallista ja tunnelmallista aikaa perheen ja ystävien kesken. Jos saan yhden joulutoiveen pyytää – olkaa yhdessä perheen kanssa ilman kännykkää!

Teimme tänä jouluna hyväntekeväisyyttä lahjoittamalla joululahjarahamme Hope hyväntekeväisyysjärjestölle. Hope on poliittisesti ja uskonnollisesti riippumaton järjestö, jonka ajatuksena on synnyttää konkreettinen hyvä kierre sekä antaa lapsille tasa-arvoisemmat mahdollisuudet arkeen.

Oikein mukavaa Joulua, ja onnellista Uutta Vuotta,
Janne